It’s a beautiful day

We keken naar de try-Out van de nieuwe voorstelling van ‘Kunst van het rouwen’ en deze heet: Waar was je nou? We kregen een persoonlijk en intiem inkijkje in het hoofd van de speelsters dat weergegeven werd op een scherm van 2 bij 2 meter.En ook op het podium lieten ze allerlei emoties zien. Soms gespeeld en soms echt.

De voorstelling gaat over mensen die na een moeilijke periode weer op hun werk verschijnen en hoe verschillend daarmee omgegaan wordt. Troost geven, hoe doen we dat nou eigenlijk? In samenspraak met het publiek probeerden de dames verschillende situaties uit. Want wat zeg je als werkgever tijdens het ‘terugkeer gesprek’ en hoe kun je daar als rouwende in staan?

Genoeg stof tot nadenken en dit leverde ook verschillende reacties op na de try-out: Verfrissend, herkenbaar, verwarring, worsteling, hoop dat jullie echt wat bereiken bij werkgevers, “ik moet” kwam binnen, ik ken genoeg werkgevers waar dit past, het triggerde eigen situaties, voornemen meer te luisteren. En vele andere persoonlijke verhalen kwamen boven.

Ik zou graag bij deze Stephanie, Mariska en Lizette hartelijk danken voor hun voorstelling en ik wens ze veel succes!

Fenneke Visscher

 

< Terug naar het Funerair Café