Funerair Café

Het Funerair Café is het hart van het Netwerk. Vijf keer per jaar, op zondagmiddag, ontmoeten de leden van het NU elkaar tijdens deze zogenaamde FC’s. Altijd staat er een thema centraal dat gaat over aspecten in de uitvaartbranche; voor verdieping en ideeën, maar ook over bedrijfsvoering of de eigen visie. Afhankelijk van het onderwerp is er een spreker, workshop, discussie of interactieve uitwisseling van ervaringen. Naast het inhoudelijke deel van de middag, is er gelegenheid om producten of folders neer te leggen en is er ruimschoots tijd om te netwerken tijdens de borrel. Het NU stelt voor alle leden een aantrekkelijk jaarprogramma samen, waarin alle facetten van het werken in de uitvaartbranche aan bod komen. Kern van het NU is inspiratie, verdieping en persoonlijk contact.

Voorbeelden van thema’s:

 

– Kinderen en uitvaart

– Het schrijven van teksten voor een afscheid

– Timemanagement als zelfstandige

– Hoe kom je hoger in de zoekresultaten van Google

– Sociale media en overlijden

– Hoop rondom levenseinde

– Voorstelling theatergroep Kunst van het Rouwen

– Ritueelbegeleiding en asverstrooiing

– Thanatopraxie

– Marketing

Data FC’s in 2024:

 

28 januari

14 april (ALV)

2 juni

6 oktober

24 november

Buitenactiviteit

Eén keer per jaar gaan we naar buiten. Op een zondagmiddag in juni ontmoeten we elkaar op een inspirerende, mooie of bijzondere locatie.

De afgelopen jaren was er bijvoorbeeld een beurs van en voor de leden van het NU, bezochten we het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem met informatie over de dood en uitvaart in vroegere tijden, zijn we op bezoek geweest bij een natuurbegraafplaats, waren we in museum Tot zover, zagen we een expositie over ALS en kregen we een rondleiding op Zorgvlied.