Presentatie Biosac 200

Na de jaarlijkse ALV van het NU presenteert Ann Kooijman een nieuwe wijze van ecologisch opbaren: de Biosac 200. Inmiddels is de Biosac 200 een aantal maanden in Nederland te verkrijgen en hebben verschillen uitvaartondernemers het gebruikt bij een opbaring.

Ann vertelt dat zij voor het eerst in Spanje (Malaga) kennis heeft gemaakt met de Biosac. Het was in meer Spaanstalige landen (ook in Zuid-Amerika) een succes, maar Europa verder niet. De oorzaak hiervan, vertelt Ann, was simpelweg omdat de producent het Engels slecht beheerst. Ann is in dit gat gesprongen en is exclusief importeur voor Nederland geworden. Inmiddels heeft zij hulp en ambassadeurs waarvan er enkelen tijdens de presentatie aanwezig waren. In de landen waar tot nog toe met de Biosac is gewerkt, wordt één zakje gebruikt. In Nederland wordt in de regel langer opgebaard en is het minimum aantal twee. Tijdens de presentatie geven Ann en haar collega’s aanwijzingen en tips voor het gebruik van de Biosac 200 die mede zijn gebaseerd op de gebruikerservaringen. Inmiddels staan verschillende ervaringen op de site van Biosac van uitvaartondernemers in Nederland die de Biosac 200 bij openbaringen hebben gebruikt.

Biosac 200 wordt geaccepteerd door natuurbegraafplaatsen en bij crematoria.

De kosten per zakje zijn € 59,50 excl.

De website van dit product is: ww.kooijmanconserfilenature.com.

Judit Meijer, 12 april 2018
 

< Terug naar het Funerair Café